Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. ožujka 2010.

Jučer je u Krapini održana redovna godišnja skupština Udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije.
Članove Skupštine i njihove goste pozdravio je mr. sc. Luka Čuljak, predsjednik Udruge koji je ujedno prezentirao i Izvješće o radu, Financijsko izvješće te Plan rada i financijski plan za 2010. godinu. Iz izvješća najveći naglasak stavljen je na uspješno organizirano 7. natjecanje orača Republike Hrvatske, održano 19. rujna prošle godine U Zaboku, a na kojem su predstavnici Krapinsko-zagorske županije postigli izvrsne rezultati te je naša županija postala pojedinačni i ekipni pobjednik natjecanja.
Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Dragica Tresk Penezić, predsjednica Nadzornog odbora, iz kojeg je vidljivo da je Udruga financijski poslovala u skladu sa zakonom te je bila vrlo aktivna. Nakon rasprave o Izvješćima i planovima za 2010. godinu članovi skupštine sva su Izvješća i planove jednoglasno prihvatili.
Na Skupštini su od gostiju nazočili savjetnik ministra MPRRR g. Ivan Hodalić, koji je pohvalio rad Udruge te naglasio da je ovo jedna od najbolje organiziranih Udruga u Hrvatskoj pa onda i ne čude rezultati koje ova Udruga ostvaruje, i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije g. Anđelko Ferek Jambrek koji je pozdravio sve nazočne i dao punu podršku radu Udruge te obećao daljnju financijsku pomoć Županije oko organizacije županijskog i odlaska naših predstavnika na državno i svjetsko natjecanje u oranju.