Održana kulinarska radionica na temu pripreme zagorskih štrukli
Cilj radionice bio je kroz prezentaciju pripreme promovirati gastronomsku vrijednost zagorskih štrukli, ukazati na važnost očuvanja tog tradicionalnog zagorskog specijaliteta te stvaranja autohtonog gastronomskog proizvoda i promocije istog u sklopu tradicionalne ugostiteljske ponude Hrvatskog zagorja. Radionici je prisustvovala predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, kao i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos.
Uz prezentaciju programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska te projekta „Uživam tradicijo“, u sklopu kojeg Zagorska razvojna agencija sudjeluje u ulozi projektnog partnera, održane su kulinarske radionice na temu zagorskih štrukli, na 3 različita punkta – na jednom su na tradicionalan način štrukle pripremale bake, na drugom profesionalni kuhar iz Bluesun hotela Kaj, a na trećem punktu svoje znanje i umijeće pokazali su učenici Srednje škole Zabok.
Također, u sklopu radionica gostovala je predstavnica Parnasa, Zavoda za kulturu i turizam iz Slovenije, partnerske organizacije na projektu „Uživam tradicijo“ koja je posjetitelje upoznala sa značenjem i vrijednošću slovenske kulinarske baštine – poprtnika (božićnog kruha) te predstavnici udruge Tradicija Zagorja koji su predstavili tijek procesa zaštite štrukli. Ujedno, ovo događanje bilo je uvod u Štruklijadu koja će biti održana u srpnju u „Starom selu“ u Kumrovcu.