Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. rujna 2014.

Manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je tom prilikom istaknuo da ”100% zagorsko” na jednom mjestu pokazuje čari Zagorja, regije sa bogatom enogastronomskom ponudom, koja njeguje tradiciju, cijeni izvrsnost i ulaže puno u sektor primarne poljoprivredne proizvodnje. Ministar Jakovina posebno je napomenuo da Zagorje ima odličnu turističku ponudu koja je postala prepoznatljiva, ne samo u hrvatskim okvirima, već i na zahtjevnom tržištu Europske unije. ”U svakom slučaju, da bi mogli doživjeti puni vatromet i okusa i mirisa i svega onoga vrsnoga što nam Zagorje nudi, morate otići tamo”, zaključio je ministar Jakovina.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je u svojem govoru da je na glavni zagrebački trg preseljen samo dio Bajke na dlanu, te je pozvao sve prisutne da isprobaju vrhunska zagorska vina te da se upoznaju sa proizvodima brojnih OPG-ova, ali i tradicijskih obrta koji, između ostalog, izrađuju licitarska srca i tradicijske drvene igračke koje se nalaze na UNESCO-vom reprezentativnom popisu nematerijalne baštine čovječanstva. „Nakon što probate sve delicije, nakon što obiđete sve naše štandove, nakon što kupite naše proizvode, pozivam Vas i da što prije osobno dođete u Zagorje i iz prve ruke se uvjerite zašto je Krapinsko-zagorska županija Bajka na dlanu“, rekao je župan Željko Kolar.

Na otvorenju se prisutnima obratila i zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, koja je izrazila zadovoljstvo što je manifestacija „100% zagorsko“ na glavnom zagrebačkom trgu postala dio tradicije. Na otvorenju manifestacije bili su brojni uzvanici, među kojima i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenici župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, potpredsjednik Županijske skupštine Tomislav Končevski te brojni zagorski gradonačelnici i načelnici.

Uz proizvode 115 zagorskih izlagača, posjetitelji su tijekom dva dana na Trgu bana Jelačića uživali i z bogatom kulturno-umjetničkom programu u kojem je nastupilo preko 350 izvođača.


Fotogalerija