Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. listopada 2012.

Na trećoj po redu manifestaciji 100% zagorsko, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, predstavilo je više od 70 izlagača. Na 50 izložbenih i prodajnih štandova posjetitelji su mogli kupiti izvorne proizvode Zagorja koje su izložili povrćari, voćari, cvjećari, pčelari, proizvođači kupinovog i autohtonih sorti vina, voćnih sokova, bučinog ulja, sira, zagorskih mlinca…

Bogat kulturno-umjetnički program počeo je svečanom povorkom od Kaptol centra prema Trgu bana Jelačića, predvođenom Kegelevićevom stražom i Kostelskom pištolom, elitnim povijesnim postrojbama Krapinsko-zagorske županije, nakon čega su Zagrepčani imali priliku uživati u narodnim plesovima i napjevima Zagorja koje su izveli Folklorni ansambl KUD Zabok i vokalni ansambl Žuna iz Bedekovčine. Brojno mnoštvo skupilo se na Trgu uživajući u zagorskim plesovima i napjevima, a zadovoljni izlagači ponovno su pokazali najbolje od Zagorja svim ljubiteljima domaćih proizvoda.

Otvarajući manifestaciju Krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak pozvala je sve građane Zagreba i okolice da uživaju u ovom najvećem izlogu bogate ponude zagorske hrane i pića, kulture, tradicije i zabave.

100% zagorsko manifestacija je Krapinsko-zagorske županije izložbeno-prodajnog karaktera koja se održava treći puta i najveći je izlog raznovrsne i bogate ponude zagorske hrane, vina i prirodnih pića, kulture, tradicije i zabave. Cilj joj je prikazati Zagorje kao regiju koja njeguje tradiciju i koja je u mnogočemu uspjela sačuvati izvornost na koju inovativno nadograđuje sve izazove modernih vremena i tržišta; kao regiju u kojoj se vrednuje kvaliteta ekološkhi i integriranih poljoprivrednih proizvoda i turističkih usluga. Zagorje se može istaknuti i kao regija koja je prepoznala vrijednost očuvanja tradicije i autohtonih proizvoda na kojima gradi robne marke i turističke brandove te koja kroz županijske manifestacije neprestano ulaže napore kako bi se se uistinu predstavila kao regija koja zavređuje naziv Bajke na dlanu.