Zagorje
Bajka na dlanu

Održana prva međunarodna cestovna biciklistička utrka Gran fondo ROONDA Stubaki

Datum objave: 19. rujna 2023.

U Stubičkim Toplicama u organizaciji TZO Stubičke Toplice i Općine Stubičke Toplice održana je 1. cestovna biciklistička utrka „Granfondo ROONDA Stubaki“. Cestovna utrka, kakve do sada nije bilo u Zagorju, ugostila je više od 240 vrhunskih biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Australije, Austrije, Crne Gore i Engleske.

Utrka je bila kružnog tipa, sa startom i ciljem u Stubičkim Toplicama, a prošla je kroz Donju i Gornju Stubicu, Poznanovec, Zlatar Bistricu, Zlatar, Mače, Novi Golubovec, Radoboj, Veliku Ves, Krapinske i Tuheljske Toplice te Veliko Trgovišće. Pobjednik 1. GF ROONDA je Ivan Bratić iz BK Dinama s vremenom od 2:24:58 te prosječnom brzinom od 38.49 km/h. Pobjednica 1. GF ROONDA je najjača zagorska triatlonka Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin, s vremenom od 2:38:28 te prosječnom brzinom od 35.21 km/h.

Utrku je osiguravalo preko 130 redara volontera iz redova MUP-a, članova lokalnih DVD-a, moto redara iz „MK Zagorski orlovi“, auto redara i sportskih entuzijasta iz Stubičkog kraja, cijelog Zagorja i Zagreba.

Ceste su privremeno regulirane kako bi se biciklistima osigurao prolaz te da im se pruži maksimalna sigurnost u vožnji po prekrasnim zagorskim bregima. Navijački punktevi i podrška lokalnog stanovništva davali su vjetar u leđa svim natjecateljima te im sudionici i organizatori na tome zahvaljuju.

Utrka na 100 km po zagorskim zavojima i bregima prošla je bez ijednog izgreda na zadovoljstvo svih sudionika, organizatora i volontera. Dapače, protekla je u prekrasnoj sportskoj atmosferi i začinjena je daleko poznatim zagorskim gostoprimstvom.


Fotogalerija