Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. listopada 2012.

U subotu 13.10.2012. u Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Zaboku održana je prva radionica u sklopu projekta SAY CHEESE! koji uz Mrežu udruga Zagor iz Zaboka provode partneri iz još 5 država; Portugala, Španjolske, Francuske, Švicarske i Italije. Na radionici je bilo 9 sudionika.

Na prvoj radionici obrađene su teme iz tehničkih osnova fotografije, povijesnog razvoja tehnologije izrade fotografije i razvoja fotografske opreme. Sudionici radionice upoznali su se sa vrstama fotoaparata i opremom koji se danas koriste u amaterskoj i profesionalnoj praksi.

Radionice su vodili Željko Đurin i Igor Vranješ, a sudionici su razmijenili svoja prethodna iskustva sa fotografijom i dali svoja mišljenja o tehnikama fotografiranja i obradi fotografija.

Sljedeća radionica održat će se 20.12.2012. s početkom u 12,00 sati u Zelenoj dvorani, a biti će riječ o kadriranju, kompoziciji i tehnikama obrade fotografije. Teoretski dio uključit će raspravu o ulozi fotografije u prošlosti te mogućnostima razvoja u budućnosti s obzirom na nove tehnologije.

U sklopu ovog projekta održat će se najprije teoretski dio, a zatim i praktični dio radionica u kojem će kandidati početi izrađivati svoje radove za natječaj. Najbolji sudionici imat će priliku svoje radove izložiti u Švicarskoj u Centru Paul Klee u Bernu.

Projekt je financiran od strane Europske unije, europskog programa „Grundtvig“ preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Više o projektu i kako se uključiti možete saznati na 049/222-635 (Mreža udruga Zagor) i na https://www.facebook.com/SaycheeseCroatia.