Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. ožujka 2016.

Zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek pozdravio je okupljene predstavnike umirovljeničkih udruga i izrazio zadovoljstvo suradnjom Matice i Krapinsko-zagorske županije. U svom obraćaju se dotaknuo različitih mogućnosti privlačenja dodatnih novčanih sredstava za udruge umirovljenika iz različitih natječaja i fondova te istaknuo Zagorsku razvojnu agenciju kao stručno tijelo koje u tome može pomoći zainteresiranim udrugama.”Županija će Vam i dalje stajati na raspolaganju i vjerujem da ćemo nastaviti izvrsnu dosadašnju suradnju” zaključio je zamjenik župana Ferek-Jambrek

Predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Stjepan Šimag i njegova zamjenica Zdenka Grilec su iznijeli aktivnosti Matice u protekloj godini i planove za narednu godinu. Među aktivnostima u prošloj. godini je uz borbu za poboljšanje položaja umirovljenika navedena i organizacija 28 sportskih aktivnosti u kojima je sudjelovalo 695 umirovljenika, 62 različitih druženja sa ukupno 3516 umirovljenika, 52 izleta unutar Hrvatske  sa 2272 umirovljenika, 11 izleta u inozemstvo -sa 563 umirovljenika, a napomenuto je i da je nekoliko udruga organiziralo sedmodnevni odmor na moru za svoje članove.  Slične aktivnosti će se nastaviti i u 2016. godini, dok će naglasak opet biti na borbi za reformu mirovinskog sustava, pružanju pomoći pri ishođenju umirovljeničkih prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, vođenju posebne brige o bolesnim umirovljenicima te sklapanju što većeg broja ugovora o davanju popusta članovima Matice. Na sjednici se raspravljalo se o napretku gradnje doma  za umirovljenike u Zaboku te o mogućnostima smještaja siromašnih umirovljenika u isti. Članovi Skupštine su ovom prilikom istaknuli i nužnost izrade internetske stranice županijske Matice umirovljenika, za što je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek ponudio pomoć županijskih stručnih službi.

Skupštinu su pozdravili i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić koji je sve prisutne upoznao s najnovijim aktivnostima nacionalne Matice te zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić.

Krapinsko-zagorska županija je u Proračunu za 2016. godinu za rad Matice umirovljenika KZŽ osigurala 330.000 kuna.


Fotogalerija