Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. ožujka 2016.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek pozdravio je članove Udruge, čestitao na uspješnom radu u prošloj godini te u i uime Krapinsko-zagorske županije zahvalio na sudjelovanju u svim aktivnostima vezanim uz županijska obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rada. Zamjenik župana Ferek-Jambrek u svom je obraćanju problematizirao mogućnosti financiranja braniteljskih udruga, podsjetio da je raspisan županijski natječaj za financiranje istih te još jednom ponudio pomoć vezanu uz eventualne nejasnoće. Zagorske branitelje liječene od PTSP-a pozdravio je i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa te predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske Tihomir Trešćec.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Krapinsko-zagorske županije okuplja hrvatske branitelje liječene od posttraumatskog stresnog poremećaja te u suradnji s odgovarajućim ustanovama radi na zadovoljavanju njihovih potreba i interesa. Predsjednik Udruge Darko Mirt je govoreći o aktivnostima Udruge u 2015. i planovima za 2016. godinu naveo provođenje više programa i projekata usmjerenih na unapređenje psihosocijalnog položaja oboljelih branitelja, kulturne, sportske, rekreativne aktivnosti, sudjelovanje u pripremi i obilježavanju prigodnih obljetnica Domovinskog rata, kao i organizaciju zajedničkih događanja usmjerenih ka resocijalizaciji, umanjenju sekundarne traumatizacije samih članova i članova njihovih obitelji.

Skupštini u Oroslavju nazočili su i predstavnici Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun, Udruge branitelja Domovinskog rata Sv. Juraj iz Gornje Stubice, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina te Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Grada Zagreba.


Fotogalerija