Zagorje
Bajka na dlanu

Održana svečana sjednica povodom dana grada Zlatara

Datum objave: 28. travnja 2014.

Svečanoj sjednici su uz mnoge gospodarstvenike, gradonačelnike i načelnike te predstavnike institucija nazočili ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Svečanu sjednicu otvorio je, svojim pozdravnim govorom, gradonačelnik grada Zlatara Stanko Majdak. U svom govoru najavio je mnoštvo projekata koji su u izradi,a istaknuo je rekonstrukciju Sokolane i natječaj za cestu D29 te se ujedno zahvalio Županiji na pomoći kod provedbe raznih lokalnih akcija kao što je uređenje nerazvrstanih cesta.Čestitao je Dan grada svojim sugrađankama i sugrađanima

Župan Željko Kolar, izrazio je svoje zadovoljstvo prema stavu, trudu i maru koji ulaže sadašnje rukovodstvo Grada Zlatara. Naglasio je da se posebno posvetio gradu Zlataru obzirom na lošu financijsku situaciju u kojoj se grad našao. Župan je posebno istaknuo da će prema prijedlogu zakona Zagorje imati svoje sudstvo, a sjedište općinskih sudova za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju ostat će u gradu Zlataru.S ponosom je istaknuo uzlet gospodarstva u KZŽ, porast od 3,8 % rasta domaće proizvodnje, povećanje izvoza te povećanje dolazaka i noćenja stranih gostiju.

Nazočnima se obratio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji je istaknuo da se Zagorje gospodarski proširuje te da su u tijeku radovi, vezano uz cestovnu infrastrukturu.Najavio je izgradnju brze ceste do Zlatar Bistrice koja će omogućiti otvaranje istočnog djela Krapinsko-zagorske županije, što bi trebalo značiti bolju poslovnu klimu i više poslovnih mogućnosti i suradnje za sve poduzetnike koji djeluju na ovom području .

U sklopu svečane sjednice podjeljena su i priznanja Grada Zlatara. Plaketa grada za iznimni doprinos i promicanje grada Zlatara uručena je Ivani Habazin, svjetskoj velter prvakinji u boksu. Diploma grada Zlatara za doprinos u obrazovanju uručena je Martinu Bajzeku, a ostalima, koji su na bilo koji način, dali doprinos gradu Zlataru gradonačelnik je uručio zahvalnice.

Svečana sjednica grada Zlatara bila je upriličena raznolikim kulturno-umjetničkim programom u izvedbi kulturno-umjetničkih društava, zborova, dramskih sekcija.

Nakon završetka službenog djela sjednice, gosti su se uputili u dvorište Sokolane te su imali priliku razgledati štandove na kojima su se predstavile udruge koje djeluju na području Grada Zlatara.


Fotogalerija