Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. listopada 2014.

Sjednicu je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije i Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, kako bi se doprinijelo boljem shvaćanju samog pojma socijalnog poduzetništva te se ukazalo na prilike za razvoj na području županije i na uspješne primjere u Hrvatskoj,

U uvodnom dijelu sjednice viša asistentica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dr. sc. Julija Vidović i docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku dr. sc. Julija Perić govorile su o društvenom poduzetništvu općenito, nakon čega je uslijedio panel na temu „Društveno poduzetništvo u praksi“, tijekom kojeg je kroz kratke filmove predstavljen rad udruga Lička ženska zadruga, Domaći vrt i Rodin let te Društva za pomoć retardiranim osobama Krapina.

U drugom dijelu sjednice uslijedio je panel na temu „Prilike za razvoj društvenog poduzetništva u Hrvatskoj“. Igor Roginek, izvršni direktor Autonomnog centra Čakovec govorio je na temu organizacija civilnog društva kao društvenih poduzetnika, dok je Helena Matuša, zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije govorila na temu prilika za financiranje projekata društvenog poduzetništva.

Prethodno samoj sjednici, u Galeriji grada Zaboka održana je sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, kojoj je također prisustvovala zamjenica župana Jasna Petek.

 


Fotogalerija