Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. veljače 2014.

Projekt je odobren u sklopu Programa „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“, IPA IV i usmjeren je na postizanje određenih ciljeva – pružanje podrške funkcioniranju lokalnog partnerstva za zapošljavanje i razvoj i implementacija novih strateških ciljeva za razdoblje 2014.-2020. Provođenjem aktivnosti projekta sudionici dobivaju stručnu pomoć u redizajniranju Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ i Akcijskog plana imajući u vidu lokalne potrebe u vezi s ciljevima politike EU, nacionalnim i regionalnim razvojem ljudskih potencijala.

Prisutne sudionike radionice pozdravio je župan Željko Kolar poručivši kako je dugoročno planiranje ključ regionalnog razvoja obzirom da su velika očekivanja od EU omotnica u razdoblju od 2014. do 2020. godine.

Ova aktivnost uključuje set od osam radionica na temu strateškog planiranja i programiranja. Glavni cilj ove edukacije je podizanje svijesti sudionika o nužnosti planiranja i postizanja uspjeha u regionalnoj / lokalnoj politici razvoja. Program edukacije je dizajniran tako da se kombiniraju radionice sa fazama strateškog planiranja i praktični dio koji uključuje rad na Strategiji razvoja. Radionice će pružiti sudionicima praktične upute u izradi strateških planova te će se prikazati primjeri dobre prakse i sadržaj strateških planova.

 

 

 


Fotogalerija