Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. listopada 2018.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki pozdravila je sudionike Male ilirske škole, njihove mentore i druge okupljene u Domu kulture u Mariji Bistrici. „Maloj ilirskoj školi Ivan Krizmanić čestitam drugi rođendan. Odlična ideja, koja je zaživljela zahvaljujući i našoj Općinskoj knjižnici i čitaonici te brojnim učenicima koji su i ove godine svoje radove prijavili na raspisani natječaj. Čestitam svima njima i njihovim mentorima te dakako osobito onima čiji su radovi proglašeni najboljima prema ocjeni stručnoga povjerenstva“ – istaknula je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki te sudionicima natjecanja poželjela odličan nastavak dana u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Malu ilirsku školu Ivan Krizmanić organizirala je Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica u spomen na bistričkog župnika, prevoditelja i književnika Ivana Krizmanića, koji je u Mariji Bistrici u 19. stoljeću okupljao začetnike hrvatskog narodnog preporoda. Škola je počela objavom likovno-literarnog natječaja na temu „Zagonetka“. Učenici su na likovni natječaj slali radove s poticajnim motivom Optička iluzija – prisiljena ili prinudna perspektiva u fotografiji, dok je tema literarnog natječaja bila: Grafička poezija ili Zagonetke u stihu. Na natječaj je pristiglo ukupno 169 radova 147 učenika (82 literarna i 87 likovnih) iz 21 škole iz cijele Hrvatske, a ukupno je dodijeljeno 12 nagrada.

Okupljene su pozdravili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički te ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mira Pižir, dok su učenicima nagrade uručili Dubravka Težak – predsjednica stručnog povjerenstva za literarne radove te Milivoj Mimi Kuhar – predsjednik stručnog povjerenstva za likovne radove. Na završnici je održan i kulturno-umjetnički program učenika OŠ Marija Bistrica i Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica

Za sudionike Male ilirske škole Ivan Krizmanić organiziran je i izlet po Krapinsko-zagorskoj županiji.


Fotogalerija