Zagorje
Bajka na dlanu

Održani 24. Susreti za Rudija

Datum objave: 12. rujna 2021.

Među brojnim izaslanstvima koji su položili cvijeće i zapalili svijeće ispred biste Rudolfa Perešina u istoimenom spomen parku bila je i delegacija Krapinsko-zagorske županije županom  Željkom Kolarom, u čijoj su pratnji bili i njegov savjetnik za branitelje umirovljeni pukovnik Žarko Miholić te županijski vijećnik i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić. „Mi smo mali narod, ali smo uvijek imali velike ljude, koji su u pravom trenutku znali prepoznati povijesni trenutak i napraviti pravu stvar. Upravo to su napravili i hrvatski branitelji. Da žrtva nijednog branitelja ne bi bila uzaludna, mi koji smo imali sreću i ostali živi, svaki od nas na svom radnom mjestu mora napraviti sve da stvorimo uvjete da mladi ostanu živjeti u našoj zemlji i vjerujem da će tada svi heroji koji nas gledaju s neba, poput našeg Rudija, biti zadovoljni“ – istaknuo je župan Željko Kolar.

24. Susrete za Rudija otvorio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Michael Križanec, a okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Vlade RH i posebni savjetnik premijera Damir Krstičević, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba voditeljica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

Svečano otvorenje Susreta za Rudija započelo je pucnjem Udruge kuburaša Marija Bistrica, nakon čega je prije minute šutnje hrvatsku himnu izveo Župni mješoviti zbor Vokalisti sv. Jurja i Ivica Kontent. U programu je nastupio i Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica. U letačkom programu su, od 15 sati, sudjelovali  sportski zrakoplovi i padobranci, vojne letjelice HRZ-a, helikopteri MUP-a, pilatusi, avioni mađarski i slovenskih zračnih snaga, Krila Oluje i MIG -21 te zrakoplovi Sjedinjenih Američkih država.

 


Fotogalerija