Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. veljače 2010.
Četvrta po redu manifestacija i izbor Babičini kolači ove godine održana je 7. veljače u Humu na Sutli, mjestu iz kojeg je prošlogodišnja pobjednica Dijana Tepeš. Ovogodišnja manifestacija,  u koju su uključene i Općina Hum na Sutli te Obiteljski centar KZŽ, imala je  i humanitarni karakter.  Naime,  održan  je  i  koncert na kojem je prikupljeno šest tisuća kuna namijenjenih za pomoć kupnji prilagođenog vozila Udruzi distrofičara.
Ove godine se na izbor prijavilo 38 natjecateljica, a najbolji kolač je onaj Mande Kogaj iz općine Radoboj. Kolač naziva „Dva u jedan“ sastoji se od kukuruznog brašna i bučinih koštica. Drugo mjesto osvojila je  Ljubica Žitnjak iz Donje Stubice s kolačem „Zelnica od integralnog brašna s bučinim košticama, a treća nagrada pripala je Ivanki Tandarić iz Pregrade za „Kolač od domaćeg brašna“. Također, najbolje plasirane žene koje je izabrao stručni ocjenjivački sud dobile su vrijedne darove naših sponzora. Osim okusa kolača ocjenjivao se i izgled, te ukrašavanje stola.
Ovo četvrto po redu natjecanje u spremanju kolača po tradicionalnim receptima jedinstveno je u Hrvatskoj već je preraslo u tradiciju. Prošlogodišnja pobjednica bila je Dijana Tepeš iz Huma na Sutli,a na prvom izboru pobijedila je Slavica Rainer iz Pregrade,  dok je na drugom izoru titulu osvojila  Marija Žabojec iz općine Sveti Križ Začretje. Kako se tradicionalno manifestacija održava u mjestu iz kojeg dolazi pobjednica, iduće godine će se ova županijska manifestacija održati u općini Radoboj.
Na ovaj način Krapinsko-zagorska županija želi doprinijeti promicanju vrijednosti naših žena, obitelji, kreativnosti, tradicije i kulture naše županije, ali i gradova i općina iz kojih dolaze natjecateljice.  Dodajmo na koncu da se o planira izdavanje  brošure s DVD-om  u kojoj će se nalaziti recepti  kolača izloženih na ovogodišnjem natjecanju i manifestaciji Babičini kolači.