Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. ožujka 2016.

Hrvatsko – mađarska posada Krisztian Hideg i Istvan Kerek na Mitshubishi Lanceru, članovi Automobilističkog kluba AK Delta Sport, pobjednici su ovogodišnjeg petog izdanja Ina Rallyja Kumrovec. Drugo mjesto sa zaostatkom od samo jedne sekunde, osvojili su Antal Kovacs i Gergo Istovich u Ford Fiesti, dok su treći, sa zaostatkom od 15,9 sekundi bili Daniel Šaškin i Saša Bitterman u Mitsubishi Lanceru iz AK Opatija Motorsport.

Od ukupno prijavljenih 75 posada, na startu ispred Titove rodne kuće u Kumrovcu, pojavilo se rekordnih 70 posada iz šest zemalja – Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Austrije i Italije, a kumrovečki, rally koji se sastojao od četiri brzinske utrke na blatnjavim zagorskim stazama je završilo čak 59 posada, što i nije baš uobičajeno u rallyju, ali je svakako razlog za zadovoljstvo organizatora i posada, jer nije bilo većih izlijetanja i tehničkih kvarova, osim jednog slijetanja u betonski električni stup. Na startu su vozače pozdravili i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Kumrovca Dragutin Ulama, načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja, predsjednik Turističke zajednice Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela Milan Kladnički te voditeljica kumrovečkog Muzeja Staro selo Tatjana Brlek. Dan ranije u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, pred više od tisuću ljudi vozio se i ispit spretnosti koji nije utjecao na konačni rezultat.

Organizatori su istaknuli kako posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu, a ove godine vozilo se i po blatu. Dodali su kako već godinama publika prepoznaje rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova, pa se i ove godine u Kumrovcu okupilo oko tisuću posjetitelja. Inače, u dosadašnje četiri utrke najbolji je bio mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta, a jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je i Porečanin Daniel Šaškin.


Fotogalerija