Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 25. travnja 2022.

Povijest tenisa u Pregradi seže u 30-te godine 20. stoljeća, a tradicija je kasnije nastavljena 1993. godine. Teniski klub Pregrada je osnovan 2005. godine, ali je stečajem tvrtke koja je bila vlasnik teniskih terena morao otići u mirovanje.  Teniski klub Pregrada je u suradnji s Gradom Pregrada prije nekoliko godina pokrenuo crowdfounding kamapnju s ciljem izgradnje i uređenja novih teniskih igrališta u sklopu koje je prikupljeno više od 400.000 kuna –  većina potrebnih sredstava za izgradnju terena.

O procesu od same ideje do izgradnje terena i radu Teniskog kluba Pregrada govorio je njegov predsjednik Boris Brežnjak te predsjednik Kluba u prošlom  mandatu, koji je i vodio čitav proces, Denis Burić.  Sve okupljene na simboličnom otvorenju teniskih terena pozdravio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je Teniskom klubu Pregrada čestitao na završetku izrazito zahtjevnog projekta od kojeg će koristi imati mnogi, a najviše djeca iz Pregrade i okolice. „Jako malo onih koji se bave sportom u dječjoj dobi će kasnije postati profesionalni sportaši. No to nije ni primarni cilj sporta. On izrazito korisno djeluje na tjelesno zdravlje, ali jednako tako bavljenje sportom potiče brže usvajanje raznih pozitivnih životnih vrijednosti. To je onaj glavni razlog zašto djeci moramo osigurati što više sportskih terena i samim time sportova s kojima se mogu baviti“ – poručio je župan Željko Kolar. Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te član Izvršnog odbora Teniskog saveza Krapinsko-zagorske županije Ivan Knezić.

Teniski klub Pregrada danas ima 95 aktivnih članova te dodatnih 37 djece i 25 odraslih koji pohađaju školu tenisa.  Tenis se na novim terenima počeo igrati prošle godine, no članovi Teniskog kluba su i dalje nastavili s uređenjem koje će se nastaviti i dalje.


Fotogalerija