Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. rujna 2007.

Jedan od najvećih sportskih događaja u Krapinsko-zagorskoj županiji, FIS Rollerski svjetsko prvenstvo održano je u Oroslavju, Bistri i Stubičkim Toplicama od 28. kolovoza do 2. rujna ove godine. Natjecanje je počelo službenim treningom u Bistri, 29. kolovoza, a u petak je u Oroslavju bilo svečano otvaranje Svjetskog prvenstva na kojem je bila prisutna i županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak. Ukupno je nastupilo 17 reprezentacija. To su Hrvatska, Rusija, Italija, Švedska, Češka, Latvija, Izrael, Južnoafrička Republika, Njemačka, Slovenija, Ukrajina, Turska, Francuska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Norveška i Mađarska.
– Oroslavje im skijašku povijest i poznato je po svom dosadašnjem radu pa smo zaslužili domaćinstvo ovog velikog natjecanja koje je najveća sportska priredba koja je ikad održana u Krapinsko-zagorskoj županiji , ali i po značaju, najveća manifestacija Hrvatskog skijaškog saveza. Moramo se zahvaliti na pomoći županijama Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj, lokalnim zajednicama, Oroslavju, Bistri i Stubičkim Toplicama te sponzorima – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Zdravko Popović.
 
Dobra promocija županije
– Ovom manifestacijom puno se napravilo za promociju grada i županije.Ovo je urbani sport koji ima sve veću popularnost, a ova utrka doprinosi ugledu skijanja i dobra je najava za utrke muškog i ženskog slaloma na Sljemenu. Nadamo se da ćemo u Vancouveru imati svog predstavnika na Olimpijskim igrama, a to je Filip Kontak koji je evidentni kandidat te da ćemo dobiti priliku organizirati zimsku FIS utrku u budućnosti, no treba homologizirati neku od staza- zaključio je Popović. Svjetsko prvenstvo završilo je  u nedjelju 2. rujna utrkom štafeta centrom Oroslavja te svečanim zatvaranjem.