Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. travnja 2014.

Okrugli stol održan je u svrhu promicanja rodno osviještenih lokalnih politika te razmjene dobrih praksi u kreiranju lokalnih razvojnih strategija u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije CESI. Na okruglom stolu sudjelovali su : pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, zamjenik župana Krapinsko- zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, voditeljica programa u CESI-u Sanja Cesar, zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša te predstavnica Mreže druga Zagor Ivana Radanović. Tajana Broz, koordinatorica projekta „Europske mogućnosti za ruralne žene“ moderirala je okruglim stolom.

Projekt „Europske mogućnosti za ruralne žene“ provodi Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u suradnji s Udrugom K-zona, Radijem Kaj i Udrugom žena HERA u Zagrebačkoj, Koprivničko-križevačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Cilj projekta je informirati žene iz ruralnih područja o mogućnostima koje donosi članstvo u Europskoj uniji te osvijestiti njihov doprinos EU.

Sudionici okruglog stola posebno su se osvrnuli na aktualni proces izrade strategije Krapinsko-zagorske županije za naredno razdoblje te način na koji Krapinsko-zagorska županija promiče ravnopravnost spolova. Tema razgovora bilo je i povlačenje sredstava iz Europskih fondova, a zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek pojasnio je način na koji Krapinsko-zagorska županija pruža podršku izradi projekata te koji se županijski projekti planiraju financirati iz tih izvora. Zamjenik je ujedno iznio podatke o ženama poduzetnicama u Županiji te istaknuo postojanje „Akcijskog plana za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2011.-2015.godine na području KZŽ“ kojemu je jedan od ciljeva unaprijediti konkurentnost žena na tržištu te ojačati poduzetništvo žena.

 


Fotogalerija