Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. listopada 2018.

Među dobitnicima je i Omco Croatia, tvrtka s područja Krapinsko – zagorske županije, koja je dobila nagradu za srednju investiciju. Kriteriji odabira bili su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Uz to, investicija je morala stvoriti uvjete za zapošljavanje većeg broja ljudi, pridonijeti razvoju proizvodnje i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, uvesti i razviti nove tehnologije, podići sigurnost i kvalitetu života građana, pridonijeti održivom razvoju i zaštiti okoliša te stvoriti dodanu vrijednost.

 

Čestitku povodom osvajanja nagrade, uputio je župan Željko Kolar:

 

Poštovani g. Ranogajec,

primite iskrene čestitke povodom dobivanja nagrade Lider invest 2018., za srednju investiciju. Ova nagrada najnovija je u nizu brojnih priznanja koja su tijekom godina uručena tvrtki Omco Croatia, ili Vama osobno, s apsolutno opravdanim i zasluženim razlogom.

Svako priznanje hvale je vrijedno, ali posebnu težinu nosi ono koje se tiče investicijskih procesa, jer svaka nova investicija otvara i nova radna mjesta, čime se direktno doprinosi gospodarskom rastu. Omco Croatia to čini kontinuirano, na što smo neizmjerno ponosni, i na čemu smo iznimno zahvalni!

 

Još jednom, Vama i vašem timu te svim djelatnicima tvrtke Omco Croatia, iskrene čestitke!

 

Nagrađena su poduzeća:

Belupo: 100% Lider invest – velika investicija

Omco Croatia: 100% Lider invest – srednja investicija

Metal Product : 100% Lider invest – srednja investicija

Rabo: 100% Lider invest – mala investicija

Bauwerk Boen: Export Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela izvozu

LPT: Employee Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela zapošljavanju

Lasselsberger-Knauf: ECO Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša

– Posebno priznanje za poticanje regionalnog razvoja dobila su poduzeća Multinorm i Akord

– Posebnu nagradu redakcije Lidera za kontinuirano ulaganje dobio je Grad-export