Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. veljače 2016.

Projekt pod nazivom „Partnerstva i mogućnosti” Zagorska razvojna agencija d.o.o. provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Krapina. Aktivnosti koje su se provodile odnosile su se na jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje te viši stupanj realizacije zacrtanih ciljeva politike zapošljavanja na području Krapinsko-zagorske županije. Projekt ulazi u završnu fazu i traje do 16. veljače 2016. godine te je u Termama Tuhelj 11. veljače 2016. godine održan Dan otvorenih vrata.

Nakon pozdravnih i uvodnih riječi predsjednice Mirjane Jurman, prisutnima se obratio zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek koji je istaknuo važnost rada Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ i samog partnerskog pristupa.

U nastavku skupštine prezentirano je i usvojeno Izvješće o radu za 2015. godinu i Plan rada za 2016. godinu, a na konferenciji su prezentirane i sve aktivnosti provedene u sklopu projekta „Partnerstva i mogućnosti” kao što su: izrada jedinstvenog on-line modula za izvještavanje o provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije, radionice stručnjaka za strateško planiranje u cilju podizanja svijesti o važnosti planiranja te postizanju uspjeha na regionalnog/lokalnoj razini, izrađen vodič za izvještavanje putem on-line modula kao i vodič za interni plan rada i interno izvještavanje s pripadajućim obrascima za upravljački odbor Partnerskog vijeća, radionice timskog rada, medijske komunikacije i radionice upravljanja projektnim ciklusom. Od promotivnih aktivnosti valja spomenuti radijske emisije, novinske članke, Dan otvorenih vrata te promotivni film.

U više je navrata istaknuta važnost lokalnih partnerstava koja su pokretač lokalnog razvoja, a naglašena je i važnost sustavnog ulaganja u razvoj ljudskih potencijala i povezivanje svih sektora kako bi se što učinkovitije i brže odgovorilo na potrebe tržišta rada.


Video