OPG Branko Kvež otvorio objekt za preradu tradicijskih zagorskih suhom. proizvoda
Na OPG-u Kvež proizvode čvarke, kobasice, šunke, krvavice i druge sušene delicije za gurmane. Uz to, proizvode i bučino ulje, a sve to plasiraju ponajviše po sajmovima. Vlasnik Branko Kvež istaknuo je da je ideja o projektu rođena ulaskom Hrvatske u EU, zbog želje da suhomesnati proizvodi budu prerađivani u pogonu sagrađenom i opremljenom prema europskim standardima. Gospodin Kvež dodao je da mu je za ostvarivanje ideje bilo potrebno dvije i pol godine te 400.000 kuna vlastitog novca. Sam objekt ima dvije prostorije – u prostoriji za preradu su dvije hladnjače, za sirovinu i za gotov proizvod te pušnica, dok se u drugoj nalazi zriona, gdje meso dozrijeva te se potom gotov proizvod pakira i spreman je za tržište. Na svečanom otvorenju koje je održano u srijedu, 29. travnja 2015. godine bio je i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, koji je nakon rezanja vrpce čestitao vlasniku i njegovoj obitelji na realiziranoj investiciji. „OPG Kvež dokaz je da mala poljoprivredna gospodarstva imaju perspektivu i da mogu naći svoje mjesto na tržištu, prvenstveno zahvaljujući njihovim kvalitetnim, domaćim proizvodima koji su prerađeni na tradicijski način. Krapinsko-zagorska županija s ciljem promocije obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva već pet godina organizira manifestaciju „100% zagorsko“ u Zagrebu, i Rijeci. Manifestacija se pokazala kao pun pogodak, što potvrđuju i vlasnici OPG-ova, koji se kući vraćaju zadovoljni, prvenstveno zbog dobre prodaje, ali i promocije koju dobiju na manifestaciji. Krapinsko-zagorska županija pomaže i na druge načine poljoprivrednom sektoru – provodimo natječaje za mjere ruralnog razvoja za investicijsko ulaganje, imamo i natječaje za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, a u cijelu priču uključeno je i Ministarstvo poljoprivrede sa nizom svojih mjera“, rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek. Na svečanom otvorenju bio je i načelnik Općine Sv. Križ Začretje Marko Kos.