Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. kolovoza 2018.

Župan Željko Kolar je nakon potpisivanja Sporazuma istaknuo kako on predstavlja nastavak kontinuirane suradnje između Krapinsko-zagorske županije i njezinih gradova  i općina na poboljšanju infrastrukture osnovnih i srednjih škola. „Osnovna škola Oroslavje ima dvoranu koja je u lošem stanju. Srednja škola Oroslavje je bez sportske dvorane. Grad Oroslavje je bogat sportskim udrugama te ima dugačku sportsku tradiciju i došlo je vrijeme da zajednički idemo u projektiranje nove sportske dvorane te da vidimo kakva nam dvorana treba. Moramo vidjeti koji je optimum, tako da do kraja sljedeće godine imamo građevinsku dozvolu te da se nakon toga sa spremnom projektnom dokumentacijom probamo prijaviti na natječaje“ – rekao je župan Kolar te, uz prigodne čestitke uz Dan grada i župe, dobitnicima gradskih priznanja zahvalio na doprinosu razvoja Oroslavja i čitave Krapinsko-zagorske županije.

Sporazumom o zajedničkom interesu za izgradnju sportske dvorane utvrđuje se kako je njezina izgradnja planirana na mjestu na kojem se nalazi postojeća školska dvorana osnovne škole Oroslavje te da će Krapinsko-zagorska županija i Grad Oroslavje sudjelovati u podmirenju troškova nabave projektno-tehničke dokumentacije u jednakim iznosima. Sporazum su, uz župana Kolara, potpisali i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i ravnateljica OŠ Oroslavje Sanja Šakoranja.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je u svom pozdravnom govoru istaknula kako je Oroslavje uvijek bilo avangardno i otvoreno prema puno novih stvari. „Morate se s tim ponositi te se i dalje razvijati te zajedno ostvarivati dobre ideje. Ovaj je grad, sa svojim odličnim prometnim položajem, i danas jedan od predvodnika u europskom načinu života u kojem stanovnici mogu raditi u velikim gradskim središtima, no žive u malim gradićima i ruralnim krajevima” – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki te uz čestitke za Dan Grada i Župe Oroslavje čestitala i dobitnicima gradskih priznanja, koji su “svoje kockice ugradili u mozaik uspješnog Oroslavja”.

Na svečanoj sjednici uručena su i ovogodišnja gradska priznanja, dok su prisutne pozdravili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, saborski zastupnik Ivan Čelić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te domaćin – gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u Domu kulture u Oroslavju. U popratnom programu nastupio je ženski zbor KUD-a Sloboda Oroslavje.


Fotogalerija