Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. lipnja 2023.

U Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. otvoreno je državno natjecanje iz geografije koje se 6. i 7. lipnja 2023. odvija u OŠ Lijepa naša Tuhelj.

OŠ Lijepa naša Tuhelj domaćin je ovogodišnjeg državnog natjecanja iz geografije, na koje je pozvano 139 natjecatelja, učenika osnovnih i srednjih škola koji će se natjecati u znanju i istraživačkim radovima, a koje je cijele godine pripremao 101 mentor.

Sudionike natjecanja pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek, koja je učenicima poželjela dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju, istaknuvši da Zagorje ne zovu bez razloga zelena vrata Hrvatske. „Niste mogli izabrati bolje vrijeme za dolazak u naše Zagorje, nego sada u lipnju kada je sve zeleno i kada priroda pokazuje svoju raskoš. Naša županija poznata je po lječilišnom turizmu, po marijanskom svetištu, po prirodnim i kulturnim ljepotama, po bogatoj gastro i eno ponudi te vjerujem da će vam boravak ovdje biti ugodan“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te poželjela učenicima puno uspjeha u natjecanju.

Zamjenica župana također je napomenula kako KZŽ podržava odlične i darovite učenike koji ostvaruju izvrsne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima te učenike završnih razreda srednje škole koji su tijekom cijelog obrazovanja imali prosjek 5,0.

Okupljene je pozdravila ravnateljica Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj Snježana Romić koja je istaknula da im je iznimna čast i zadovoljstvo biti domaćinom ovogodišnjeg natjecanja.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, predsjednik Hrvatskog geografskog društva i Državnog povjerenstva za natjecanje iz geografije Mladen Maradin te načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, a natjecanje je otvorila predsjednica Vijeća učenika OŠ Lijepa naša Tuhelj Petra Franceković.

Organizatori natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatsko geografsko društvo uz domaćine OŠ Lijepa naša te Krapinsko-zagorsku županiju i Općinu Tuhelj.


Fotogalerija