Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. prosinca 2009.
Osmo po redu ocjenjivanje i izložba meda Krapinsko-zagorske županije održat će se u petak, 18. prosinca 2009. s početkom u 17,00 sati u Vatrogasnom domu u Radoboju.
I ove je godine Povjerenstvo za ocjenjivanje dostavljenih uzoraka pred sobom imalo izvanrednu kvalitetu, o čemu najbolje govore dodijeljena odličja. Od 80 pristiglih uzoraka, dodijeljeno je čak 46 zlatnih, 18 srebrnih, 8 brončanih i jedno priznanje.
Prema riječima župana Siniše Hajdaša Dončića, podrška županije pčelarima neupitna je, jer je zajednički cilj različitim aktivnostima i potporama osigurati održivost proizvodnje meda, a putem ovakve izložbe – koja prezentira med i proizvode od meda – ukazati na educiranost naših pčelara, iskoristiti sve potencijale i popularizirati konzumaciju meda.
Ovogodišnja odličja i činjenica da nijedan uzorak nije odbačen, kao i podatak da ovogodišnji šampion ima 98,5 od mogućih 100 bodova, najbolje govore o vrijednosti, ali i neupitnoj budućnosti proizvodnje meda.  Prema svemu, može se  zaključiti kako su znanje pčelara i okoliš dobitna kombinacija za proizvodnju kvalitetnog meda.