Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. veljače 2008.

U Domu zdravlja u Zlataru u petak je svečano otvoreno novo dizalo koje će osobama s invaliditetom te starijim i nemoćnim pacijentima olakšati pristup ambulantama. Dizalo je simboličnim presijecanjem vrpce u rad pustio predsjednik Udruge invalida Zlatar Davor Brlić, organizacije koja je i pokrenula gradnju dizala.
– Ovo je zajednički projekt Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje je osiguralo pola od 240.000 kuna utrošenih za gradnju lifta, te Krapinsko-zagorske županije, Grada Zlatara, županijskog Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, koji su dali ostatak – naglasila je županica Sonja Borovčak.
– Drago mi je da se u Zlataru poštuje konvencija UN-a prema kojoj osobama s invaliditetom moraju biti dostupne sve usluge – istaknula je Marica Mirić iz Zajednice Saveza udruga osoba s invaliditetom Hrvatske. U zgradi Doma zdravlja, osim ambulanta primarne zdravstvene zaštite i biološko-kemijskog laboratorija, sjedište je i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, pa je zgrada tim posjećenija i dizalo joj je bilo i više nego potrebno.