Zagorje
Bajka na dlanu

Otvaranje novih tržišta Zagorskom gospodarstvu

Datum objave: 18. listopada 2010.

Delegacija Krapinsko-zagorske županije predvođena županom, Sinišom Hajdaš Dončićem, boravila je u Banja Luci na poziv potpredsjednice Vlade Republike Srpske, Jasne Brkić.

Krapinsko-zagorska županija slijedeći europske trendove prekogranične suradnje, prvenstveno gospodarske i turističke, u Banja Luci je, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Krapina i Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije organizirala niz aktivnosti, a koje za cilj imaju približiti gospodarsku i turističku ponudu naše županije.

Susretom s potpredsjednicom Vlade Republike Srpske župan je otvorio Dan Krapinsko-zagorske županije u Banja Luci. Brojnim aktivnostima, susretima gospodarstvenika Republike Srpske i naše županije, prezentacijom turističke ponude Zagorja te uspostavljanjem brojnih poslovnih kontakata projekt ove vrste ocijenjen je i više nego uspješnim.

Župan je prilikom posjeta izjavio: „Krapinsko-zagorska županija svojim vrijednostima može konkurirati na svim tržištima pa tako i bosansko-hercegovačkom. Naš zadatak i jest otvaranje vrata slobodnom protoku kapitala, ljudi i usluga. Uvjeren sam da smo u tome uspjeli i raduje me buduća suradnja koja će prema informacijama koje stižu iz Hrvatske gospodarske komore rezultirati i konkretnim poslovnim dogovorima na zadovoljstvo zagorskih gospodarstvenika“. Sa županom se složila i Jasna Brkić, potpredsjednica Vlade RS te dodala da Krapinsko-zagorska županija ima mnogo za ponuditi i vjeruje kako će to stanovnici Banja Luke i Republike Srpske prepoznati. Potpredsjednica Brkić posebno je izrazila zadovoljstvo susretom gospodarstvenika i istakla kako već postoje pozitivni primjeri investiranja u okolici Banja Luke upravo zagorskih privrednika.

Dogovoreno je i da će Republika Srpska biti partner slijedećeg Gospodarskog zbora Krapinsko-zagorske županije, a koji će se održati 2011. godine.