Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. srpnja 2017.

Župan Željko Kolar je na samom otvorenju pozdravio brojne okupljene među kojima su bili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i saborski zastupnik Marko Vešligaj.  Župan Kolar je ovom prilikom istaknuo kako Dvor Veliki Tabor daje posebnu draž cijelom festivalu. „Tabor film festival smo od samog začetka stavili kao manifestaciju od posebnog interesa za Krapinsko – zagorsku županiju, no s obzirom na to da se zakon promijenio, više je ne možemo direktno financirati, pa se ona financira preko natječaja. Međutim, mi je i dalje smatramo manifestacijom od posebnog interesa za Krapinsko – zagorsku županiju, koja je drugačija od drugih, specifična i zanimljiva mladim ljudima te svima onima koji vole film i glazbu“ rekao je župan Željko Kolar koje je naglasio i izuzetnu promociju Zagorja kroz Tabor film festival i zaključio „Sjajan je entuzijazam ovih mladih ljudi koji su spremni četiri dana, 24 sata raditi za Festival i mislim da je to, zajedno s kreativnošću koju imaju glavni organizatori, ključ dugovječnosti ovog Festivala i vjerujem da će se još dugo, dugo održavati upravo ovdje, u Velikom Taboru.“

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić pozdravio je okupljene na otvorenju i tom prilikom istaknuo uspjeh festivala koji se ističe i kroz njegovo dugo trajanje  „Ova brojka 15 jako je velika. U našim uvjetima, kad prijeđete tri godine festivala, to je nevjerojatno, a 15, to je već za jednu opsežnu monografiju. Čestitke organizatorima, čestitke svima onima koji su radili na Festivalu. Ovaj spoj kulturne i filmske baštine, ali i filmske suvremenosti i čitav popratni program pokazuje da se u Hrvatskoj zaista može i zna raditi kvalitetno“ rekao je ravnatelj Rafaelić. Okupljene su pozdravili i načelnik Desinića Zvonko Škreblin, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Nadica Jagarčec i direktor Festivala Nenad Borovčak.

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala uz više od 200 kratkometražnih filmova iz Hrvatske i svijeta, i ove godine ima bogatu glazbenu ponudu, brojne radionice, predavanja i promocije knjiga.

Više o Tabor film festivalu saznajte na službenoj web i facebok stranici.


Fotogalerija