Zagorje
Bajka na dlanu

Otvoren 16. Tabor film festival

Datum objave: 5. srpnja 2018.

Zamjenica župana Jasna Petek je brojnim posjetiteljima 16. Tabor film festivala poželjela dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju. “Tabor film Festival je jedna od najrespektabilnijih takvih manifestacija u Republici Hrvatskoj i kao takva je izuzetno značajna za našu županiju. Veseli stalni rast broja filmmova i broja posjetitelja, kao i popratnog programa koji pokazuje da je ovo zapravo festival umjetnosti i kreativnosti” – istaknula je zamjenica župana te naglasila kako se ovaj filmski festival odvija u bajkovitom prostoru Dvora Veliki tabor, što mu pridaje dodatnu važnost kao dijelu zagorske Bajke na dlanu.

Brojnu publiku, među kojima i potpredsjednika Hrvatskog sabora Sinišu Hajdaša Dončića, pozdravili su i direktor Festivala Nenad Borovčak, umjetnički direktor Ivan Ramljak, Luka Juranić iz festivalske direkcije i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, koji je istaknuo kako već dugi niz godina stalni gost Tabor film festival te da je ovo jedan od projekata s kojima je najsnažnije povezan.

16. izdanje Tabor Film Festivala koncipirano je u nekoliko programskih cjelina, a uz službenu natjecateljsku međunarodnu i domaću konkurenciju tu su selekcija filmova Europske filmske akademije, retrospektive Borisa Poljaka i Stefana Ivančića. “Zagorski specijal” koji se u nekom od elemenata referira na zagorsko podneblje te programi “Noć žive publike” i “Sound & Vision”. Na Festivalu će do nedjelje biti prikazano više od 200 filmova, među kojima najbolja kratkometražna ostvarenja iz cijeloga svijeta. Za posjetitelje je organiziran i bogati glazbeni program, a tu je i popratni sadržaj poput radionica, predavanja, promocija knjiga i sl., kao i gledanje utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva u nogometu Hrvatska-Rusija.

 


Fotogalerija