Zagorje
Bajka na dlanu

Otvoren 30. jubilarni Zagorski gospodarski zbor

Datum objave: 8. rujna 2022.

U Krapini se od 8 do 10 rujna održava jubilarni 30. Zagorski gospodarski zbor na kojem se predstavlja 157 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Heregovine. Svečanost otvorenja održana je u amfiteatru Srednje škole Krapina u prisustvu brojnih gostiju i uzvanika.

„Pokazalo se da je zagorsko gospodarstvo postavljeno na čvrstim temeljima: zagorski gospodarstvenici dugoročno planiraju, u najtežim trenucima su ulagali i u ljude i u nove tehnologije, imaju kvalitetan proizvod i izvoze na europska tržišta. U ovom je trenutku bitnije da budemo svi zajedno kako bismo objektivno donijeli odluku što je u ovom vremenu realno za odraditi, a koji će projekti čekati neka bolja vremena. Napravimo sve što možemo i pomognimo jedni drugima kako bismo završili projekte koje smo započeli, jer to je ono što nam u ovom trenutku treba“ – istaknuo je ovom prilikom župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Zagorski gospodarski zbor je u ime pokrovitelje otvorio izaslanik ministrice poljoprivrede državni tajnik Zdravko Tušek, dok su okupljene pozdravili i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Martina Ciglević, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Krapine Zroan Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga.

U popratnom programu nastupio je ŽVS Quentete, dok su goste na svečanosti otvorenja dočekale Krapinske mažoretkinja, povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije Kostelska pištola Keglevićeva straža Kostel i Krapinski Ilirci.

Županija partner na 30. Zagorskom gospodarskom zboru je Međimurska županija


Fotogalerija