Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. srpnja 2012.

„Na najopsežnijem programu do sada naći će se preko 200 filmskih naslova u 50 blokova projekcija. I ne samo to, filmovi se prikazuju svakog dana od 11 do 23 sata, a sve projekcije, radionice i ostali festivalski program, besplatan je za sve posjetitelje“, tim je riječima Nenad Borovčak, direktor festivala predstavio program ovogodišnjeg festivala i dodao:“ Jednako je bogat i popratni program u kojem smo priredili filmove sa festivala iz Gruzije, Francuske i Japana te filmove Europske Filmske Akademije, a budući je ove godine zemlja partner Poljska naći će se tu i program poljskih filmova iz proteklih pet godina. Tu su i projekcije filmova za one najmlađe, koje su prikazivane na KIKI Taboru, prvom međunarodnom festivalu dječjeg filma održanog početkom lipnja u sklopu ovogodišnjeg Tabor Film Festivala.“

Otvaranju jubilarnog Tabor Film Festivala prisustvovala je Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije, koja je naglasila važnost ustrajanja u projektima koji su turistički i kulturno značajni za Županiju, unatoč ograničenosti budžeta. Kulturni značaj i podršku Taboru istaknula je i Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, koji već sedam godina Taboru ustupa prostore za održavanje festivala, a posjetiteljima se obratila i Aleksandra Kucy, predstavnca Poljske Ambasade u Zagrebu, zemlje partnera u projektu.

Projekcije prvog programa međunarodne konkurencije pažljivo su pratili članovi ovodišnjeg žirija: Tomek Gestwicki, Irena Krčelić, Juraj Lerotić, Robert – Jean Lacombe, Miha Knific i Hieronim Neumann, ugledni poljski profesor i redatelj koji će 14. srpnja, nakon retrospektive svojih filmova, u 14 sati održati kratko predavanje o svom radu i trikovima koje koristi u animaciji.

Festivalski program nakon otvorenja seli se u “najpoznatije selo na svijetu” – Kumrovec, gdje će se dnevne projekcije održavati u kino dvorani Spomen domu, a večernje u vrtu Titove vile sve do zatvaranja festivala, 14. srpnja.

Dođite na besplatno ljetovanje u Zagorje – Bajku na dlanu!

Uz bogat filmski program, posjetitelji će imati priliku uživati u zanimljivom glazbenom programu, razgledati kulturne i prirodne ljepota Zagorja – Arhitektonski park i Staro selo u Kumrovcu, Muzej Hrvatskog zagorja, te besplatno kampirati i uživati u kupanju na rijeci Sutli ili pak u Termama Tuhelj te još mogo toga. Više informacija o izletima, iznajmljivanju bicikli, besplatnom kampu za posjetitelje, smještaju i ostalom možete pronaći na službenim stranicama Festivala www.taborfilmfestival.com.

Tabor Film Festivala jedinstveni je takav festival u Hrvatskoj i ima podršku Hrvatskog audiovizualnog centra. Organizator festivala je udruga Gokul (Građanska organizacija za kulturu) uz podršku Ministarstva Kulture RH, Muzeja Hrvatskog Zagorja, Veleposlanstva Republike Poljske u Hrvatskoj, Krapinsko-zagorske županije, općine Kumrovec, Medianeta, Privredne banke Zagreb, Croatia Airlines-a, Bistre, Annapurne i Mljekare Veronika. Medijski ga podržavaju T – portal, Zpress, uZagorju, H-Alter, MojFilm, Port.hr, Sponzor.hr, Jabuka Tv, Sedma umjetnost i Idemvan.hr.