Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. svibnja 2021.

Investicija je vrijedna 23,7 milijuna kuna, bazen je dužine 32 metra, širine 24 m, podijeljen je u dva dijela, plivački dio sa 4 plivačke staze, dok je drugi dio rekreativni s masažerima i onime što ovakvi bazeni trebaju imati. Bazen će poboljšati kvalitetu usluge prije svega pacijentima bolnice,a 21. svibnja otvorit će se i za građanstvo.

 

“Bazen je punjen termomineralnom vodom iz našeg izvora, u bazenu se nalazi 1000 kubika vode. Napomenut ću da je to voda koja je stara 10.100 godina, dakle voda iz mlađeg ledenog doba, prema tome, kad ćete se kupati u ovom bazenu, kupat ćete se u vodi iz mlađeg ledenog doba. Temperatura bazena može se regulirati od 28 do 35 stupnjeva, prema potrebi” – rekao je ravnatelj bolnice Davor Gredičak te dodao da se radi o prvoj fazi cjelokupnog projekta, dok će se u drugoj fazi bazen i natkriti. “Po ljetu će djelomično biti poluotvoren, a preko zime zatvoren. Tako ćemo moći raditi 365 dana u godini. Druga faza dakle sačinjava krov ovog bazena, u sljedećoj trećoj fazi ćemo srušiti staru zgradu koja se nalazi iza. Tu će biti lječilišni hotel koji će u svojoj trećoj etaži imati bazen. Iza bazena ide četvrta i peta faza – kompleks od još nekoliko bazena. Sve je već isprojektirano, dobivena je lokacijska dozvola, i građevinska će biti dobivena u rujnu. To je opsežan projekt koji će koštati negdje oko 170 milijuna kuna. Čekamo potporu europskih fondova da bismo to mogli realizirati”, rekao je ravnatelj bolnice dr. Gredičak.

 

“Usudio bih se reći da smo s ovim današnjim otvaranjem vratili Stubake na kartu toplica. Ovaj bazen koji će prije svega služiti za poboljšanje uvjeta rehabilitacije samih pacijenata moći će koristiti i mještani i turisti koji dolaze na područje Stubaka i KZŽ. Stubaki su sami po sebi jedan brend, a Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice biser unutar tog brenda. Prije svega zahvaljujući tradiciji, ali i izuzetnoj kvaliteti, obrazovanju, maru, trudu ljudi koji rade u Specijalnoj bolnici, mi smo se mogli odlučiti krenuti u jedan takav projekt. U posljednje 4 godine uložili smo preko 50 mil. kuna u opremanje ove specijalne bolnice. Cijeli projekt vrijedan je 171 mil. kuna i to je strateški projekt KZŽ za kojeg vjerujem da će se realizirati kroz 4 do 7 godina. Ovakva velika investicija pridonijet će daljnjem brendiranju Zagorja Bajke na dlanu kao najbolje kontinentalne turističke destinacije”, rekao je župan Željko Kolar.

 

Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da je projekt ostvaren trudom, marom, mudrim planiranjem, dobrim upravljanjem bolnice i nesebičnom trudom, voljom, i kreditnim angažmana od Krapinsko – zagorske županije. Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak rekao je da je današnji dan jedan od najvećih dana novije povijesti Stubaka.


Fotogalerija