Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. travnja 2014.

U sklopu odgojno obrazovnog programa „Dajmo djeci korijene i krila“ kojeg provode Radio Kaj i Etnografski muzej djeci su podjeljene tradicionalne igračke podrijetlom iz Hrvatskog Zagorja, proizvedene u Mariji Bistrici. Drvene igračke su ravnateljici vrtića gđi. Miri Klasić uručili načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, župan Željko Kolar i zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol. Županu je također pripala čast da otvori novouređeni dio vrtića i preda ga djeci na korištenje.

Autorica projekta i predstavnica Etnografskog muzeja, gđa. Mirjana Drobina upoznala je prisutne s sadržajem projekta te je naglasila da je cilj projekta sačuvati umijeće izrade tradicijskih igračaka. Prisutnima se obratila i ravnateljica dječjeg vrtića Balončica Mira Klasić koja se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u preuređenju vrtića. Načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša istaknuo je da zahvaljujući ovome projektu više neće biti liste čekanja u Humu na Sutli što se smještaja djece tiče, te da će u proširenom vrtiću moći biti smještena i djeca s područja susjednih općina čiji roditelji rade na području Općine Humu na Sutli.Župan Željko Kolar u svom je govoru istaknuo da mu je zadovoljstvo prisustvovati takvom događaju, naglasio je da stvaranjem uvjeta za djecu stvaramo uvjete za ostanak u Zagorju te je ujedno čestitao načelniku i svima zaslužnima za realizaciju ovog projekta na uspjehu.

Nakon završetka službenog dijela otvorenja novouređenog djela vrtića za najmlađe je organizirana predstava, a ostale uzvanike su načelnik i ravnateljica muzeja odveli u obilazak prostora vrtića koji je sada uređen najmodernijim namještajem i opremom.


Fotogalerija