Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. siječnja 2019.

Zimska škola informatike je u Srednjoj školi Krapina ove godine okupila više od 200 sudionika – učenika s područja Krapinsko-zagorske županije te vrhunskih mladih informatičara koji se pripremaju za nastupe na informatičkim olimpijadama i drugim međunarodnim i domaćim natjecanjima. Okupljene na svečanosti otvorenja pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek: „Vaš dolazak u Krapinu pokazuje veliku ljubav prema informatici, novim znanjima i radu na sebi. Čestitam Vam, želim puno uspjeha i prijateljstava te se nadam da se vidimo i sljedeće godine“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti te dodala kako je kontinuirana podrška Krapinsko-zagorske županije Zimskoj školi informatike samo jedna od brojnih aktivnosti za poticanje darovitosti i raznovrsnosti djece i mladih.

Okupljenima se obratio i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, Dubravka Oršanić iz Agencija za strukovno obrazovanje, voditelj programa Oracle Academy Darko Jureković, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegl,  potpredsjednik Krapinskog informatičkog kluba KRIK Krunoslav Kranjčec i ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan

Zimsku školu informatike organiziraju Hrvatski savez informatičara, Srednja škola Krapina i Krapinski informatički klub KRIK. Za sudionike je ove godine osigurana dvadesetak radionica u 12 učionica te više od 100 računala. Organizirane su sljedeće radionice: Android programiranje, Blok programiranje za Android, Python, Robotika početni, Izrada igara u Scratchu, C++ početno programiranje, Alice Java, Mreže/Linux, Responzivni WEB, WEB stranice početni, Početnici – osnove rada, Robotika napredni, Obrada slike, Napredni C++/STL, Logo programiranje te algoritmi HSIN.


Fotogalerija