Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. studenoga 2016.

Župan Željko Kolar ovom je prilikom čestitao Udruzi veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun koja, kao i ostale braniteljske udruge s područja Krapinsko-zagorske županije, radi odličan posao. “Projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu popunjava one rupe koje su ostale u obrazovnom sustavu budući da ni za srednjoškolce ni za osnovnoškolce nažalost nema dovoljno gradiva koji govori o karakteru Domovinskog rata i načinu na koju smo stekli svoju neovisnost i sačuvali svoju slobodu” istaknuo je župan Željko Kolar.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki ovom je prilikom istaknula: „Ovi nam radovi pokazuju da je projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu uspio te da naša djeca i mladi shvaćaju veličinu Domovinskog rata i žrtvu Grade heroja. Čestitam svima prisutnima, cijeloj udruzi Barun, a osobito tajniku Radmilu Pavaliću Paragi bez čijeg entuzijazma ne bi bilo ovog izrazito uspješnog projekta koji bi po svojoj kvaliteti mogao postati i svehrvatski model.“

Izložbu je otvorio Mladen Gregurović kao izaslanik ministra branitelj, a sve prisutne pozdravili su i načelnik Općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina,predsjednik Udruge Barun Mladen Hrastinski, komercijalni direktor  Hotela Matija Gubec  Filip Poštek,  ravnateljice OŠ Matija Gubec Gornja Stubica Sanja Knezić i OŠ Stubičke Toplice Brigitte Gmaz kao predstavnice škola sudionika projekta. Svečanosti su nazočili i predstavnici Udruge branitelja Sveti Juraj iz Gornje Stubice, načelnik PP Donja Stubica Darko Ban, direktor Hotela Matija Gubec Zdenko Poštek  i direktorica Turističkog ureda TZO Stubičke Toplice:Bernarda Ivček.

Izložba je prodajnog karaktera, ostaje otvorena do 22. studenoga, a sav prihod od prodaje radova biti će iskorišten za kupnju neophodne opreme za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana.

Udruga   veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu provodi od 2013., a likovno-literarni natječaj od 2014. godine.


Fotogalerija