Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. listopada 2018.

Predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki pozdravila je prisutne i čestitala autoru na još jednoj izložbi u njegovoj bogatoj karijeri. “Dok gledam ove naše male hižice oko kojih je uvijek bilo veselo vidim dašak nostalgije i trenutke za koje ne bih htjela da se izgube u nepovrat. Zvonko Pižir je pravi primjer slikarstva naive, koje će živjeti još jako dugo baš zahvaljujući umjetnicima poput njega i svih nas koji volimo to slikarstvo” – rekla je predsjednica Županijske skupštine i autoru poželjela još puno dobrih kistova i boja.

Otvorenje izložbe “Od onda do vezda” održano je u sklopu javnog snimanja emisije Radija Hrvatsko zagorje Krapina “Kajkavska vura” i obilježavanja 22. godišnjice Zagorskog glazbenog festivala Krijesnica. Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović. U snimanju emisije su uz autora izložbe Zvonka Pižira i voditelja Miljenka Hršaka sudjelovali i učitelj likovnog Radmilo Mihajlović koji je autora usmjeravao na početku karijere,  Andrija Karafilipović iz Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva, koji je istaknuo kako su slike Zvonka Pižire izložene i u Kini, a među ostalima poklonjene su i norveškom kralju, jordanskom kralju i Lechu Walesi. Na otvorenju izložbe nastupila je Klapa Bistrica, čiji je voditelj Mario Galoić sudjelovao i u snimanju emisije, kao i Rajko Fureš te Mirjana Mikulec.

Zvonko Pižir se slikanjem bavi od rane mladosti. Od 1974. godine do danas ostvario je 45 samostalnih izložbi i izlagao na dvjestotinjak skupnih u Hrvatskoj i inozemstvu, a sudjelovao je i na brojnim humanitarnim akcijama i likovnim kolonijama. Od 1989. godine slikanjem se bavi profesionalno. Zvonko Pižir se na otvaranju izložbe prisjetio samih početaka svojeg slikarskog puta te zahvalio organizatorima i svima prisutnima na odazivu. Otvorenju izložbe prisustvovao je i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te direktorica Radija Hrvatsko zagorje Krapina Tanja Gregurović.


Fotogalerija