Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. studenoga 2015.

Nakon obilaska, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da je na navedenoj dionici bilo neophodno izgraditi nogostup, s obzirom da se na njoj nalazi i područna škola. „Sigurnost djece i mještana je najvažnija, kako ovdje u Zagorju, tako i u svim ostalim dijelovima Republike Hrvatske. Čestitam Hrvatskim cestama na dobro obavljenom poslu“, rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je sljedeće: „Do 2011. godine i dolaska ove vlade Zagorje je, što se tiče cestogradnje, 8 godina bilo zapostavljano. Danas nema ni jednog dijela Zagorja gdje se trenutno ne obavljaju radovi. Obnavljanjem i izgradnjom prometnica ne podiže se samo razina sigurnosti, već se doprinosi razvoju gospodarstva i turizma, i nadamo se da će se taj trend u Zagorju nastaviti“.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža istaknuo je da je projektom, koji je vrijedan 3.168.283,43 kn (bez PDV-a) bila obuhvaćena obnova ceste D307 u duljini od 1,0 km, na način da je cesta proširena na širinu 6,6 m (sa proširenjima u krivinama), kao i izgradnja autobusnog stajališta (obostrano), uređenje 5 raskrižja te izgradnja pješačkog nogostupa širine 1,6 m (od km 0+000,00 do km 0+340 sa desne strane prometnice, odnosno od km 0+340 do kraja zahvata sa lijeve strane prometnice).


Fotogalerija