Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. rujna 2017.

Sportska dvorana OŠ Bedekovčina ponovno je otvorena nakon završetka 236.000 kuna vrijednih radova obnove, a svečanosti otvorenja nazočilo je mnoštvo učenika i djelatnika škole, a među njima i župan Željko Kolar koji je istaknuo kako je obnova dvorane u Bedekovčini bila jedan od prioriteta Krapinsko-zagorske županije u razdoblju ljetnih praznika. “Skoro dva milijuna kuna vlastitih sredstava smo kroz ovo ljetno razdoblje uložili u radove – da poboljšamo kvalitetu i uvjete rada u školama. Ovdje je obnovljena dvorana, a općenito smo kroz posljednje razdoblje najviše uređivali krovišta i školske kuhinje” – rekao je župan Kolar te dodao kako Krapinsko-zagorska županija već sada u školstvo ulaže 7% više od prosjeka hrvatskih županija. “Prema najavama MInistarstva financija, proračuni županija će rasti, a mi smo donijeli odluku da dvije trećine tog rasta, ma koliki on bio, ulažemo u obrazovanje” – poručio je župan Željko Kolar.

Krapinsko-zagorska županija osigurala je 200.000 kuna za obnovu dvorane, dok je ostatak sredstava osiguran iz proračuna Općine Bedekovčina. Načelnik Bedekovčine Darko Ban istaknuo kako je ovo veliki dan za osnovnu školu i cijelu Bedekovčinu “Već 25 godina imamo problema s ovom sportskom dvoranom. Naime, pokrov koji je tada montiran nije se pokazao zadovoljavajućim, pa se parket, koji je tad izrađen, godinama natapao te je istrunuo i jednostavno nije zadovoljavao potrebe nastave. Sada smo, nakon kompletne adaptacije, u obnovljenoj dvorani koju će naša djeca moći sigurno koristiti” – poručio je načelnik Ban.

Ravnatelj škole Ivan Paradi istaknuo je kako se obnova dvorane odnosila na njezin ključni dio – podlogu. “Dosad je praksa bila stavljanje drvenog sportskog poda. Mi smo to sada osuvremenili PVC podlogom, s kvalitetnom potkonstrukcijom” – rekao je ravnatelj škole koja ima 390 učenika te dodao kako je izuzetno zadovoljan dinamikom i kvalitetom odrađenih poslova.  Dvoranu OŠ Bedekovčina koriste i brojne udruge s područja Općine Bedekovčina.

Županu Željku Kolaru se u otvorenju dvorane simboličnim rezanjem vrpce pridružio predsjednik učeničkog vijeća OŠ Bedekovčina Nino Mohač.

 


Fotogalerija