Zagorje
Bajka na dlanu

Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković

Datum objave: 12. lipnja 2022.

U sklopu Otvorenih dana Institut Ruđer Bošković svoja vrata otvara za širu javnost te brojnim zainteresiranima predstavlja svoj rad i dodatno popularizira znanost. Ova se manifestacija tradicionalno održava svake druge godine od 2004. te ju je do sada posjetilo više od 40.000 posjetitelja. Ove se godine održava u hibridnom obliku – djelomično uživo u samom Institutu te djelomično online.

U sklopu Otvorenih dana IRB ravnatelj David M. Smith i župan Željko Kolar su za srpanj dogovorili cjelodnevni posjet ravnatelja i njegovih suradnika Krapinsko-zagorskoj županiji, s ciljem podizanja dosadašnje kvalitetne suradnje Instituta i Županije na još višu razinu.

Ovogodišnji program Dana otvorenih vrata odvija se u sklopu Europske godine mladih te je program usmjeren na osnovne i srednje škole i studente, odnosno sve one grupe koje su tijekom pandemije bile najviše ograničene u svojim aktivnostima izvan škola i posjetima ustanovama poput IRB.

Institut Ruđer Bošković ima 130.000 m2 prostora, 85 laboratorija, 11 zavoda, 4 centra i 2 centra izvrsnosti te više od 1.000 zaposlenika, od kojih 850 znanstvenika i istraživača. Institut je jedan od programskih partnera Krapinsko-zagorske županije, kao i jedan od partnera na projektu uspostave Znanstveno edukativno-zabavnog centra u Stubičkom Golubovcu. Na Danima otvorenih vrata su, uz župana Željka Kolara, bile i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša.


Fotogalerija