Zagorje
Bajka na dlanu

Oznake kvalitete “True Zagorje Home” dobilo 12 novih kuća za odmor u županiji

Datum objave: 14. prosinca 2023.

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru KZŽ u Krapini u četvrtak, 14. prosinca 2023. uručene su oznake kvalitete „True Zagorje Home“ vlasnicima kuća za odmor s područja Krapinsko-zagorske županije.

Oznake kvalitete dobilo je 12 novih kuća za odmor, koje su iznajmljivačima uručili župan Željko Kolar i voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar.

Župan Kolar, ujedno predsjednik Turističke zajednice KZŽ, rekao je da je na području Zagorja registrirano 135 kuća za odmor, a ovu oznaku kvalitete nose njih 22. “Svatko od turista koji se odluče doći u vaše objekte, zna da na ovaj način garantiramo određenu kvalitetu, što je ljudima itekako bitno. Doživljaj je ključna riječ kada govorimo o turistima. Prvi puta gosta dovodi priča, slika. Drugi puta ga dovodite vi. Ambalaža vas pozove da prvi puta nešto kupite i uzmete s police, drugi puta samo sadržaj”, naglasio je župan Kolar te dodao da Krapinsko-zagorska županija daje podršku u pričanju te priče. Župan je također istaknuo kako je Zagorje poznato po hotelima i toplicama, ali da je i ovakav smještaj jednako bitan. “Znamo da ste puno uložili u smještajne objekte, i truda i vremena i novaca stoga će Krapinsko-zagorska županija i sljedeće godine ići s natječajem za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu za što je planirano 80 tisuća eura”, poručio je župan Kolar.

Projekt „True Zagorje Home“ provodi Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica s ciljem poticanja privatnih iznajmljivača na području KZŽ na diversifikaciju i podizanje kvalitete smještaja te razvoj ponude i usluga kroz usklađivanje s načelima održivog razvoja i održivog turizma. Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja (kuća za odmor), pojačati promocija, povećati tržišna prepoznatljivost kuća za odmor koje su u turističkoj ponudi destinacije.

Kako je objasnila voditeljica ureda TZ KZŽ Sanja Škrinjar, riječ je o drugom krugu certificiranja, odnosno dodjele oznake kvalitete. “Prošle je godine certificirano 10 kuća za odmor s područja Krapinsko-zagorske županije, a ove godine njih još 12. Sve to je u cilju što veće tržišne prepoznatljivosti turističke destinacije Zagorja kao najjače turističke kontinentalne destinacije. Kroz projekt smo proveli dosta aktivnosti pa je osim izrade tabli “True Zagorje Home” koje svaka kuća dobiva, odrađeno profesionalno fotografiranje svake kuće za odmor za potrebe weba i kataloga, kao i snimanje kratkih promo filmova za promociju na društvenim mrežama”, rekla je voditeljica ureda TZ KZŽ Sanja Škrinjar.

U ime ovogodišnjih dobitnika oznake kvalitete obratio se vlasnik kuće za odmor “Villa Trnoružica” Davor Žažar koji je zahvalio Županiji i Turističkoj zajednici na potpori i suradnji koju pružaju.

Više informacija o projektu može se naći na web stranici https://truezagorjehome.hr/.

Foto: Rikard Jadan


Fotogalerija