Zagorje
Bajka na dlanu

Participativni proračun za mlade: KZŽ dodijelila 28.140 eura za provedbu 11 projekata

Datum objave: 12. rujna 2023.

U Društvenom domu u Mihovljanu u utorak 12. rujna održana je dodjela ugovora korisnicima županijskih potpora u sklopu participativnog proračuna za mlade u 2023. godini.

Ovo je druga godina raspisivanja javnog poziva u sklopu participativnog proračuna za mlade na koji je zaprimljeno 15 prijava, od čega sedam prijava organizacija civilnog društva, četiri prijave Savjeta mladih, jedna prijava jedinice lokalne samouprave, dvije prijave mladih pojedinaca i jedna prijava obrazovne ustanove. Ukupno je za financiranje odobreno 11 projekata koje će Krapinsko-zagorska županija financirati s 28.140,75 eura.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako u Krapinsko-zagorskoj županiji ima sjajnih i pametnih mladih ljudi. “Ne smijemo dozvoliti da se mladi ljudi osjećaju kako se ništa ne može promijeniti na bolje. Koliko god bili uspješni pojedinci, ustanove, poduzeća, uvijek se može napraviti iskorak. Koliko god je organizacija javnog života dobro organizirana, uvijek može biti bolje, uvijek postoji prostor za kreativnost, nove ideje, pojedince koji žele nešto više od onoga što im sredina pruža. I to je ključna poruka svih nas koji smo ovdje. Imamo neograničene mogućnosti za kreativnost, za izražavanje svojeg mišljenja, za mogućnost ideje pretvoriti u realizaciju i naša je obaveza da to polako iz godine u godinu omogućavamo za što veći broj mladih ljudi”, napomenuo je župan te najavio da će sljedeće godine Krapinsko-zagorska županija osigurati više sredstava u participativnom proračunu za mlade, kako bi potaknula mlade da se još jače aktiviraju u svojim lokalnim sredinama.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je bit ovog javnog poziva da mladi sami predlažu, odabiru i realiziraju projekte te da poziv promiče socijalnu i demokratsku uključenost mladih ljudi, ali i osigurava efikasniju potrošnju javnog novca.

Sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Mihovljan Zlatko Bartolić, koja je također dobila sredstva na ovom drugom participativnom proračunu, a u ime dobitnika zahvalila je Nikolina Vučilovski. U ime Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije obratila se članica Marija Gebert.

 

Foto: Mario Krog


Fotogalerija