Zagorje
Bajka na dlanu

Više od 140 učenika pješačenjem na Kunagoru obilježilo Svjetski dan nepušenja i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Datum objave: 6. lipnja 2024.

U srijedu, 5.lipnja 2024. je Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, Policijskom upravom krapinsko – zagorskom i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ Zagorje zeleno, uz domaćinstvo Grada Pregrade, organiziralo pješačenje učenika osnovnih i srednjih škola na Kunagoru.

Sportsko-edukativni program je održan u sklopu Svjetskog dana nepušenja i Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama uz stručno vođenje članova Planinarskog društva ”Kunagora” Pregrada s ciljem promicanja zdravog stilova života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.

Ova tradicionalna manifestacija prvi put je održana prije 10 godina upravo u Pregradi te je ovogodišnji mali jubilej obilježen povratkom na početak, odnosno na mjesto održavanja prve manifestacije. Ovogodišnja je manifestacija posebna i po rekordnom odazivu pa je tako u pješačenju sudjelovalo 14 škola s nešto više od 140 učenika, dok je zajedno s voditeljima i suradničkim organizacijama ukupan broj sudionika bio oko 210.

Vrijedni suradnici u organizaciji i provedbi bili su također i Zavod za hitnu medicinu KZŽ, Dom zdravlja KZŽ, Hrvatska udruga medicinskih sestara – Podružnica Bedekovčina, Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, te Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Stanice planinarskih vodiča Zagorje i Hrvatske gorske službe spašavanja.

 


Fotogalerija