Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. kolovoza 2023.

U OŠ August Cesarec u Krapini u ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. svečano je otvorena 23. Ljetna škola informatike u organizaciji Krapinskog informatičkog kluba.

Okupljene je pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je čestitala organizatorima na još jednoj kvalitetno organiziranoj Ljetnoj školi informatike. „Jako je lijepo i pohvalno kada djeca jedan tjedan svog odmora odluče provesti u školi informatike. To samo dokazuje koliko su željni znanja, druženja i koliko žele raditi na sebi. Lijepo je vidjeti ovdje djevojčice i dječake svih dobnih skupina, visoko motiviranih za STEM područje i informatiku“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek i poželjela puno uspjeha djeci na radionicama.

Ljetnu školu informatike simbolično je otvorio David Klasić, učenik šestog razreda OŠ Augusta Cesarca i sudionik županijskog natjecanje iz informatike.

Sadržaji Ljetne škole informatike realiziraju se u osnovnim školama i veleučilištu u Krapini te u školama u Svetom Križu Začretju, Zlataru i Brestovcu kroz 17 radionica. Ove godine ljetna škola informatike došla je bliže onima zbog kojih je tu, a to su učenici. Program je raznolik pa će tako učenici učiti Javascript, programiranje, izrađivanje web stranice, a bavit će se i robotikom. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku pripremljena je početnička radionica. Također, i nastavnici će saznati novosti o ESEP platformi od Erasmus ambasadorice

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović, ravnateljica OŠ August Cesarec Matilda Juričev Žigman, član upravnog odbora Hrvatske zajednice tehhničke kulture Alen Spiegl i član KRIK-a, a ujedno i voditelj ljetne škole informatike Miljenko Ilić. U popratnom programu nastupila je Lorena Štehec s pjesmom Krapina naša.

Uz Krapinski informatički klub, organizatori Ljetne škole informatike su OŠ Augusta Cesarca, OŠ Sv. Križ Začretje, Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, Srednja škola Zlatar i Osnovna škola Stjepana Radića, Brestovec Orehovički. Podršku i potporu dali su Grad Krapina, Hrvatski savez informatičara,  Krapinsko-zagorska županija i Zajednica tehničke kulture KZŽ.


Fotogalerija