Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. travnja 2019.

Prvi susreti održani su sa maturantima u Pregradi, koje je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek upoznala s položajem mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji na tržištu rada, perspektivama zapošljavanja na području županije, ali i raznim ulaganjima Županije u obrazovanje mladih poput stipendiranja, prijevoza učenika i poticanja darovitih. Maturanti su također informirani o zanimanjima za kojima raste potražnja i odabirom kojih im se pruža veća mogućnost zapošljavanja na području županije. Zamjenica župana navela je i mogućnosti nastavka školovanja na području KZŽ te istaknula kako je temeljna poruka ovih susreta „Učite, studirajte i radite u našoj županiji. Ako treba otiđite i van, no vratite nam se jer Vas mi trebamo. Samo sa stručnim i obrazovanim ljudima možemo razvijati Krapinsko-zagorsku županiju.“

Na području Krapinsko-zagorske županije ima 10 srednjih škola (uključujući Srednju glazbenu školu Pregrada) koje pohađa 4413 učenika, od čega 1222 maturanata. Srednja škola  Pregrada ima 455 učenika, od čega 111 maturanata. O mogućnostima studiranja na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina govorila im je prodekanica za nastavu Gordana Štefančić. Na susretu je bila i predstavnica Grada Pregrade Ksenija Ogrizek te ravnateljica Srednje škole Pregrada Vilmica Kapac.

Susreti s maturantima biti će održani i u Konjščini (5. travnja), Bedekovčini (8. travnja), Zlataru (9. travnja), Oroslavju (11. travnja), Zaboku (16. travnja) i Krapini (17. travna).


Fotogalerija