Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. svibnja 2008.

Prijemom za predstavnike Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma Društva „Naša djeca“u uredu županice Sonje Borovčak 2. svibnja je i službeno počelo obilježavanje EU tjedna u Krapinsko-zagorskoj županiji. Mladi su županicu izvijestili o svom posjetu Info-centru Delegacije Europske komisije u Zagrebu, što je bila prigoda da se pobliže upoznaju s osnovama Europske unije, ali i postavljaju pitanja, koja su se ticala školstva, promjenama koje Hrvatsku čekaju, referendumu i datumu ulaska.
Ovaj je susret bio prigoda da županica u ime Međunarodnog muzeja dječje umjetnosti švedskog grada Huddingea uruči diplomu i medalju  Tei Vuksan čiji je rad među nagrađenima u kategoriji djece od 4 do 7 godina. Inače, ovaj muzej postoji 12 godina i u svojoj zbirci danas ima slike iz 95 zemalja, a Tea Vuksan je svoj rad „Snovi u crvenom“ kandidirala uz pomoć Društva „Naša djeca“ Zabok i mentorice Zvjezdane Balija.
Aktivnosti EU tjedna se nastavljaju. U srijedu, 7. svibnja s početkom u 11 sati na prigodnom susretu u Srednjoj školi Krapina uručit će se nagrade najboljim sudionicima ovogodišnjeg foto-natječaja koji je nosio naziv „KZŽ – zelena vrata u Europsku uniju“. Nagrađeno je po troje učenika u kategoriji osnovnih i srednjih škola, a osim prigodne svečanosti bit će to prilika i za kratko predavanje o ekologiji, standardima EU te nacionalnoj mreži, koju priprema Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima KZŽ.
Dodajmo još da istog dana u 12,00 sati u Srednjoj školi u Oroslavju učenicima 4. razreda predavanje o Bolonjskom procesu održava prof.dr. Gvozden Flego.  U 17,00 sati istog dana aktivnosti se održavaju i u Zaboku, gdje će Dječji forum održati radionicu pod nazivom „Europa na dječjem dlanu“.