Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. studenoga 2015.

Župan Željko Kolar je prvu adventsku svijeću upalio uz pomoć Željka Kličeka, predstavnika Doma Bidružica. Svečanost je održana u prepunoj humskoj kinodvorani, u kojoj je bilo više zagorskih gradonačelnika i načelnika, predvođenih domaćinom Zvonkom Jutrišom. Sam obred paljenja predvodio je velečasni Antun Motočić.  Nakon paljenja svijeće održan je bogati kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Zoran Čavužić, Klemen Govedić, Darko Herceg, Krunoslav Horvat, Dino i Karla Miklaužić, Klapa Kmeti, KUD Zlatko Baloković, KUD Horvatska, KUD Rikard Jorgovanić, ŽVG Lire i KUD Đurmanec, ŽVA Sotelia, prvopričesnici župe Taborsko – vijenac ljubavi te župni zbor župe Taborsko. Druga adventska svijeća bit će, uz prigodni program, upaljena u Domu Bridružica, u subotu, 5. prosinca, u 17 sati, a treća u subotu, 12. prosinca u Domu za odrasle osobe Lobor-Grad, u Loboru –  također u 17 sati i uz prigodni program. Tradicionalno, četvrta svijec´a upalit će se u Svetištu Majke Božje Bistricˇke, na misi zornici zadnje adventske nedjelje, 20. prosinca, u 6 sati.

Ovogodišnja prikupljena humanitarna sredstva namijenjena su za nabavku televizora u Domu za odrasle osobe Bidružica u Desiniću i Lobor-Grad u Loboru.

Krapinsko-zagorska županije je već tradicionalno pokrovitelj ove manifestacije koje organiziraju TZO Hum na Sutli i DPK „Zeleni bregi“ Pregrada.


Fotogalerija