Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. rujna 2018.

Otvorenje 53. Tjedna na Trgu Ljudevita Gaja uljepšali su najmlađi, sudionici Dječjeg korza, koji je započeo svečanost pozdravom Kaju sutra, uz nastup Gradskog puhačkog orkestra. Tjedan kajkavske kulture otvorio je državni tajnik u Ministarstvu kulture, Krešimir Partl, a okupljene su pozdravili i župan KZŽ Željko Kolar te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Ovogodišnji, 53. Tjedan kajkavske kulture, zaista je bogat brojnim događanjima, kulturnim, zabavnim, sportskim, znanstvenim, i svatko će moći pronaći nešto za sebe. Biser Tjedna kajkavske kulture, 53. Festival kajkavske popevke, održat će se kroz dvije večeri. U petak 07. rujna u 20,00 sati počinje retrospektivni koncert ‘Popevke zanavek’, a u subotu 08. rujna na redu je Večer novih popevki, također u 20,00 sati, na kojem će biti izvedene 22 nove popevke.

Nezaobilazan i važan dio Tjedna je i Zagorski gospodarski zbor, koji će biti održan od 6. do 8. rujna. Svečanost otvorenja 26. Zbora bit će upriličena u četvrtak u 14,00 sati u amfiteatru SŠ Krapina, a na njemu će se predstaviti oko 270 izlagača, od kojih 7 iz Austrije, koja je i ovogodišnja zemlja partner te 19 iz  Vukovarsko – srijemske županije, ovogodišnje županije partnera.

 

LINK NA VIDEO: https://instagram.com/p/BnO6t2gF4xy/


Fotogalerija