Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. kolovoza 2023.

U subotu, 19. kolovoza 2023. u Svetom Križu Začretju otvoreno je 55. izdanje tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije „Prvi glas Zagorja“.

Manifestaciju je otvorio župan Željko Kolar naglasivši kako je potrebno puno dobre volje i energije za organizaciju ovakve sjajne manifestacije. “Sveti Križ Začretje poznat je po tome da ima jake ljude, jake udruge i jake organizacijske sposobnosti, koji ulažu svoj trud u organizaciju ovakve manifestacije. Ovakva događanja izuzetno su bitna za promociju Krapinsko-zagorske županije, naše Bajke na dlanu. Želimo da manifestacije koje organiziraju naše općine i gradovi budu dodatni sadržaj u našoj turističkoj ponudi”, istaknuo je župan Kolar prilikom otvorenja manifestacije te pozvao sve da narednih dana posjete Sveti Križ Začretje.

Načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos istaknuo je kako je ponosan na ovu manifestaciju koja objedinjava široku lepezu kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, u kojima se vješto isprepliću moderni sadržaji i tradicijski elementi.

“Da nije bilo srca i duše ne bi se uspjeli održati ovih 55 godina. Pozivam vas da se proveselimo sljedećih tjedana u Svetom Križu Začretju uz dobru kapljicu i odlični gastronomsku ponudu”, rekao je načelnik Kos.

Prije svečanog otvorenja manifestacije, u Muzeju Žitnica otvorena je izložba Stephana Lupina “Lupinizam”.

 


Fotogalerija