Zagorje
Bajka na dlanu

Počinje emitiranje „Neispričane priče“ o Krapinsko-zagorskoj županiji

Datum objave: 17. rujna 2014.

Prva emisija bit će emitirana u četvrtak, 18. rujna 2014. godine u 21,20 sati i u nedjelju, 21. rujna 2014. godine u 17,00 sati.

(emisija traje 45 minuta)

O „Neispričanoj priči“ i Krapinsko-zagorskoj županiji.

O Krapinsko-zagorskoj županiji ima se toliko toga lijepog za ispričati, a kroz prvi dokumentarni serijal o Zagorju, bajci na dlanu, „Neispričana priča“, urednice i voditeljice Jasenke Haleuš, otkrit ćete što se sve može vidjeti, posjetiti i okusiti u ovom pravom malom raju Hrvatske.

S ciljem otkrivanja nepoznatog o već poznatom, „Neispričana priča“ nametnula se kao izbor broj jedan većine gledatelja Jabuke TV i drugih televizija na području Hrvatske. Kroz 45 minuta, iz svojih udobnih naslonjača, moći ćete prošetati kroz povijest Krapinsko-zagorske županije jer, kao što znamo, upravo je ta povijest protkana kroz našu sadašnjost, a njenu ljepotu i bogatstvo treba ispričati.

Kakve su narodne nošnje i narodni običaji ovih krajeva? Poznajete li vinske ceste koje skrivaju posebne priče vinara i vinogradara? Znate li okus vina ovih krajeva. Gdje se skriva najbolja gastronomska ponuda ovoga kraja i jela koja miluju vaša nepca? Upravo odgovore na ova pitanja donosi Jasenka Haleuš.

Legende koje golicaju maštu

Mnogo je legendi ovih krajeva koje pripovijedaju o vilama i vilenjacima koje su plesale na zelenim pašnjacima BAJKE NA DLANU, a postoje i priče o divovima i patuljcima koji su kročili stazama kojima i mi danas hodamo. Pa iako tragovi njihova postojanja nisu zabilježeni, predano je zabilježena povijest ovih krajeva koja se čuva u mnogobrojnim muzejima na području županije. U njima se čuva spomen na neka davna vremena, na burnu povijest naše djedovine, ali i bogatstvo življenja u ovim krajevima. Šume su u prošlosti zauzimale veliki dio ovih prostora pa i one pričaju svoju priču.

Nigdje u Europi nema toliko dvoraca i kurija na tako malom prostoru

Ukrasi dvoraca pričaju priču, gotovo jednako zanimljivu kao i legende vezane za ljude koji su tamo obitavali. Parkovi, perivoji i šetnice plijene svojom ljepotom, ali nose i neke davne tajne, koje gotovo da možemo čuti uživajući u njihovom miru i tišini. Pa, iako je vrijednost dvoraca neprocjenjiva, a ljepota neupitna, ništa nije toliko vrijedno i nezamjenjivo kao prirodna bogatstva ovoga kraja.

Neistražena prirodna bogatstva

Gastronomska ponuda jedan od aduta KRAPINSKO-ZAGORSKE županije gdje su stara jela oživljena nekim novim namirnicama i načinima. Recepti stvoreni jednom davno u minulim vremenima, osvježeni su novim idejama u koje je utkano puno ljubavi kakvu možete naći u samo ovim krajevima. Neispričana priča donosi vam upravo te tajne recepte.

U serijalu o Krapinsko-zagorskoj županiji okrit ćete što se skriva u svakom njenom kutku, saznat ćete povijest, upoznati sadašnjost, ali isto tako i doznati kakvi su budući planovi županije. Otkrit ćete značenje današnjih naziva mjesta i kako su ih u minulim stoljećima nazivali.

Od kulturne, preko gastronomske pa sve do zabavne ponude, želja je objediniti i prikazati ono najbolje i najljepše što nudi KRAPINSKO-ZAGORSKA županija.

Ljepote KRAPINSKO-ZAGORSKE županije nikoga neće ostaviti ravnodušnima. polja zasijana žitom, brežuljci isprepleteni vinogradima, bogato kulturno nasljeđe ovih krajeva vodi nas u daleku prošlost i daje vjeru u uspješnu budućnost. Vidimo se u „Neispričanoj priči”.