Zagorje
Bajka na dlanu

Počinje izgradnja 3. faze spojne ceste Zabok-Krapina, dionice od Velike Vesi do Krapine

Datum objave: 26. listopada 2023.

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik Vlade RH Oleg Butković boravio je u četvrtak 26. listopada 2023. u Krapini gdje je prisustvovao uvođenju izvođača radova u posao na trećoj fazi projekta izgradnje spojne ceste Krapina – Zabok. Tim povodom, na samom početku zahvata u Lepajcima, održana je konferencija za medije na kojoj su uz ministra, sudjelovali i župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako svaka investicija nosi nešto dobro pa tako i ova. “Nama je investicija važna iz tri aspekta: sigurnosti prometa, razvoja gospodarske zone i ukupnog razvitka područja na koje dolazi. Sporo je išla izgradnja ove ceste, počelo je 2014. godine, međutim imamo razumijevanja jer ne možete odjednom na svim mjestima zadovoljiti apetite. I mi kao Krapinsko-zagorska županija imamo prioritete te smo dogovorili sastanak s ministrom Butkovićem za utorak, kako bismo pokušali dogovoriti određenu dinamiku prioriteta koji su bitni za ukupni razvoj županije, prije svega nastavak izgradnje brze ceste od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice”, rekao je župan Kolar te zahvalio potpredsjedniku  Vlade i Hrvatskim cestama na korektnoj suradnji.

Ministar Butković čestitao je Hrvatskim cestama, Županiji i Gradu, koji su u sinergiji došli u fazu završetka ove ceste. “Kao ministra, raduje me da će sredinom studenoga krenuti obnova pruge Krapina – Zabok, ukupne vrijednosti oko 14 milijuna eura pa ćemo paralelno s cestom obnoviti i prugu. S druge strane, Hrvatske ceste pripremaju i druge investicije”, najavio je ministar Butković.

Investiciju je predstavio predsjednik Uprave Josip Škorić koji je istaknuo da su do danas završene prve dvije faze spojne ceste u duljini 10,8 km, ukupne vrijednosti oko 23 milijuna eura, a ova treća faza projekta, koja se odnosi na dionicu od Velike Vesi do Krapine u duljini 2,36 kilometara, vrijedna je 6,5 milijuna eura te bi njezina izgradnja trebala biti gotova za 12 mjeseci. Izvođači radova su tvrtke Tegra d.d. i Pomgrad d.o.o.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je istaknuo zadovoljstvo nastavkom radova na izgradnji navedene ceste.


Fotogalerija