Zagorje
Bajka na dlanu

Potpisan ugovor o izradi idejnog rješenja za izgradnju novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Datum objave: 10. srpnja 2023.

U prostoru Poduzetničkog inkubatora u Krapini u petak, 7. srpnja 2023. potpisan je Ugovor o izradi idejnog rješenja za izgradnju Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice te je održana koordinacija projektnog tima, čime zapravo započinje proces izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Ugovor vrijedan 27.500,00 eura s PDV-om potpisali su župan Željko Kolar i direktor AMG Studija d.o.o. Božidar Gorički, uz prisustvo zamjenice župana Jasne Petek, ravnatelja Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antuna Zupanca i pročelnice županijskog upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatke Mlakar.

“Županija ima poseban senzibilitet prema djeci s posebnim potrebama te nastojimo stvarati poticajne prostorno-materijalne i socijalne uvjete za njihov rast i razvoj. Pred nama je veliki, dugoročni projekt za kojeg će trebati puno znanja, strpljenja i financijskih sredstava, no svakako ćemo ga realizirati, a novi centar će biti mjesto gdje će sva djeca s teškoćama i sve osobe s invaliditetom dobiti adekvatnu uslugu i podršku”, rekao je župan Željko Kolar.

Sa županom se složila i zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula važnost investicije. „Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice djeluje u sklopu Specijalne bolnice te su ti prostori nedostatni za ostvarenje potreba djece s teškoćama u razvoju stoga smo krenuli u proces izgradnje novog prostora. Važno je voditi računa da novi centar radimo za dugotrajno razdoblje, da uvažavamo potrebe i usluge koje se sad pružaju, ali i potrebe djece s teškoćama u razvoju za novim uslugama, kako u području odgoja i obrazovanja, tako i u novim socijalnim uslugama“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc istaknuo je zadovoljstvo započetim procesom izgradnje novog prostora. „Današnji dan značajan je za Centar za odgoj i obrazovanje. Ovim potpisivanjem ugovora korak smo bliže realizaciji dugoočekivanog projekta, a sve kako bismo odgovorili na potrebe učenika, njihovih roditelja i zaposlenika“, rekao je ravnatelj Zupanc.


Fotogalerija